Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou (necháme ponořeno cca minutu) a oloupeme. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, rajčata překrájíme na menší kousky, podle velikosti - malé na čtvrtinky, větší na osminky a překrojit napůl. Cibuli necháme zesklovatět na trošce oleje, vsypeme papriky, osolíme lžičkou soli a za občasného promíchání podusíme asi deset minut. Přidáme rajčata a povaříme dalších asi 10 - 15 minut. Směsí naplníme vysterilizované skleničky, pečlivě utřeme papírovou utěrkou okraje sklenic a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 80°- na dno většího kastrolu dáme složenou utěrku (nebo dřevěné/silikonové podložky určené k zavařování), vložíme skleničky s lečem, zalijeme horkou vodou cca do poloviny výšky sklenic, hrnec přikryjeme a přivedeme vodu k varu. Od bodu varu v hrnci, kdy zmírníme var na úplné minimum, sterilujeme 20 minut. Po vyjmutí otočíme na deset minut skleničky na víčko.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek